Ändra design på bloggen

Nu ska jag se om jag kan ändra till en snyggare design på bloggen. Tyvärr är det som så att jag inte har lika stor koll på datamaskiner som symaskiner. Men det skadar ju inte att lära sig så jag gör ett försök.

Utefotografering

Superhärligt väder idag! Men jag har ändå varit inne och sytt lite. Det är synd att jag inte kan släpa ut alla maskiner och prylar till trädgården. Men tänk vad mycket nålar som hade slarvats bort och vad ont det skulle göra att hitta dem igen... Men jag har såklart varit ute också och bland annat fotat lite ute.
Jag har sytt ett påslakan till nya bebisen idag och ska sy ett örngott också. Örngottet väntar jag med eftersom jag ska köpa en kudde så att man vet att det passar. Täcket tänkte jag sy själv och då är det lätt att bestämma mått på förhand. Eftersom liggdelen i vagnen är ganska liten så blev det ett litet påslakan. 50 * 70 cm blev det. I vinter när det blir kallt så kommer bebis ändå att behöva ha åkpåsen och i början är ju bebben minipluttig.









Provsytt med nya maskinen

Nu har jag provsytt med min "nya" symaskin och den fungerade direkt och näst intill perfekt. Jag vet inte ens om jag har trätt tråden rätt men funkade den det gjorde den ändå. Den klarade av att sy på kantband utan att protestera det minsta så jag är helnöjd!
Nu ska jag bara rengöra den lite för efter att ha bott i en källare så har den fått lite damm och smuts på sig.
En annan sak som är lite roligt är att den luktar precis som mormors gamla syrum så det blir lite nostalgitripp : )

Glad midsommar = )

Glad midsommar på alla! Nu ska jag strax åka till kusten och det ser ju ut att bli riktigt fint väder ute. Men först måste jag åka förbi affären och köpa barncider som jag och Alma kan ha : ) Tur att den är mycket godare än allt annat man kan dricka så jag behöver inte sakna något alls.
Jag ska nog försöka göra en krans åt Alma också men jag får köra med fuskvarianten med ståltråd för annars kommer jag nog inte att få den att sitta ihop någon längre stund. Men först ska det bli frukost. Vi hade härlig sovmorgon till 10 idag. Alma och Felix gick och lade sig 21 i går så de har inte det minsta rätt att vara trötta idag ; )

Nya plagg

Här kommer bilder på en klänning och en skjorta. Jag har sytt upp klänningar i storlekarna 62, 68 och 74 samt skjortorna i storlek 62 och 68. En i varje storlek. Men jag har betydligt mer tyg. Tyget är mjukt och följsamt i 100% bomull. Från början var det ett påslakan men jag tyckte det passade utmärkt att återanvända det som tyg till plagg i stället.

Jag ska sy på mina lappar också men eftersom jag ska sy lite mer kantband i vitt så ändrar jag inte färg i maskinen förrän jag har ett par lappar att sy på. Lite lat får man faktiskt vara ; )

Nya plagg

Här kommer bilder på en klänning och en skjorta. Jag har sytt upp klänningar i storlekarna 62, 68 och 74 samt skjortorna i storlek 62 och 68. En i varje storlek. Men jag har betydligt mer tyg. Tyget är mjukt och följsamt i 100% bomull. Från början var det ett påslakan men jag tyckte det passade utmärkt att återanvända det som tyg till plagg i stället.
Jag ska sy på mina lappar också men eftersom jag ska sy lite mer kantband i vitt så ändrar jag inte färg i maskinen förrän jag har ett par lappar att sy på. Lite lat får man faktiskt vara ; )

Min nya maskin

Nu har jag köpt maskinen! Men den ligger lite utspritt än så länge för vi behöver hjälp med att få upp bordet med motorn på och det är svintungt. Lite synd att jag inte kan provsy idag men jag får väl hålla mig till tåls. Jag skulle även behöva byta sladden till den för gummit är uttorkat på den. Men annars så verkar den gå riktigt bra av vad jag märkte när jag kollade på den. Ett plus är att jag fick med många spolar till undertråden. Det är en fördel när man byter färg att man bara kan ta en spole och inte behöva slösa tråd med att tömma en gammal.

Här är en bild på maskinen som jag har tagit från annonsen.

Maskin

Jag ska åka och titta på maskinen idag. Hoppas den är bra!

Industrisymaskin?

I morgon, eller rättare sagt senare idag blir det nog till att ringa på en annons om en industrisymaskin. Jag är just nu ganska trött på min. Den tycker att det är jobbigt att sy genom kantband och tyg vilket visar sig i att den ibland trasslar till undertråden. Det betyder i sin tur att jag måste sy om eller "fylla i" just det området. Det tar massa tid och det blir inte lika snyggt som om jag syr allt på en gång och det dessutom blir riktiga stygn. Den maskinen jag har sett kostar 800 kronor och så kanske jag kan pruta lite. Jag hoppas bara att den går på vanlig ström och inte trefas för jag tänker inte sitta i vedskjulet och sy direkt ; )
Om det är någon som har en maskin till övers så är det bara att säga till...

VG på exarbetet = helnöjd Catt

Idag har jag varit ganska ihärdig när det gäller syendet. Alma har haft en heldag på djurparken med farmor så jag har varit hemma och pysslat. Just nu är det nästan det enda jag kan göra som jag tycker känns roligt. Jag är ju inte direkt smal längre så promenader och pyssel i trädgården känns inte lika behagligt längre och skolan har slutat.

Förresten så ska jag fira med min exarbeteskompanjon i morgon för vi klarade av att skrapa i hop till högsta betyg, ett VG på vårt examensarbete = ) Det känns som en bra avslutning på tre år. Det är roligt att det har gått bra på det arbetet också eftersom det är där man faktiskt kan visa vad man egentligen har lärt sig.
Jag har mycket av nedanstående tyg och flera plagg uppsydda av det om någon skulle vara intresserad.

Knuffodragenlapparna

Idag har jag äntligen fått knuffodragenlapparna. Jag tyckte att de blev väldigt bra och det blev snyggt när jag sydde på dem också. Jag beställde 100 stycken så jag kommer ju att ha så det räcker ett bra tag.
Jag bifogar en bild så att ni får se hur det blev : )


Svart/vit-prickig klänning

Den här sydde jag klart idag. Jag hittade en snutt tyg igår när jag fixade lite i syrummet. Jag tycker att det är tufft med den mörka färgen mot det klara röda. Den är i storlek 62 för det var vad tyget räckte till.

Retroprylar till hemmet

Idag har jag varit på loppis igen... Men den här gången så var det i Sandared och de har möbler och lite annat småplock. Jag köpte en byrå, ett telefonbord, en klocka och en burk. Jag tycker att den här retro 50-talsstilen är jättefin och den passar sig bra i vårt gamla hus. Alla prylar kostade 145 kronor för det var halva priset. Jag ska snart susa ner igen och se om jag inte ska köpa ett skåp. Jag såg även en fräck fotölj som jag vill ha. Vi har ju en del att fylla ut om man säger så i det här huset så det finns ju ingen risk att det blir övermöblerat...
Jag lägger även upp bild på hjärtklänningen stl 68 fram och baksida. Den ska säljas.
http://www.tradera.com/Knuffodragen-Morkbrun-sot-klanning-stl-68-auktion_302966_114579621

Sista tygsnutten

Jag har nu sytt klart en andra tunika/skjorta av det orangea tyget. Det var det sista jag hade så det blev en i storlek 62 för det var det det räckte till. Jag har några små snuttar kvar som kommer att räcka till någon liten ficka eller liknande eventuellt men annars är det slut. Jag kommer att lägga ut den här på tradera också. Den andra är redan såld och ska skickas snart.

Var är manualen?

Nu sitter jag i skolan och ska plottra ut mönstret till hundtäcket och overallen som hör till examensarbetet men så finns det ingen manual. Det kanske finns om jag letar mer nogrant. Jag hittade en på ca 100 sidor men den var lite väl lång för att sätta sig in i nu så här en varm förmiddag. (I datasalen är det 27 grader just nu...)

Hjärtklänningarna

Här kommer bilder på hjärtklänningarna. Den stora är i storleken 98 och den ska Alma ha och den lilla är i storleken 68 och den ska jag sälja på tradera är det tänkt. Det blev en liten också för det var det tyget räckte till. Jag har även sytt en till orange skjorta/tunika men jag ska sy på ett sista kantband innan den är klar bara.

Tyget är mörkbrunt men det framgår inte så bra på bilden.

Sålda plagg : )

Jag har pysslat lite de senaste dagarna och mitt senaste projekt är en klänning till Alma. Den är brun med hjärtan och lila kantband. Jag gör även en likadan som är mindre som jag senare ska sälja.
Jag har fått sålt flera av mina plagg på tradera nu och det känns roligt. Inte för att man får så mycket betalt kanske utan mer för att de blir spridda och använda. Jag syr ju för att det är kul just nu.
Det är de här som är sålda.

Mönsterflytt

Nu har jag suttit och fixat en del med mina mönster. Flyttat över dem till bättre papper och sett över vilka som jag skulle vilja gradera om till andra storlekar.
I går tvättade jag alla tyger och kantband som inte besökt tvättmaskinen tidigare så nu behöver jag stryka i ordning dem innan det går att sy något av de tygerna. Jag får se vad det blir härnäst. Jag funderar lite på att sy bäddsätt till vagnen. Jag har en del fina tyger som skulle passa bra men risken är att färgerna skär sig mot den röda vagnen.

Regndag

Jag kunde naturligtvis inte låta bli att svänga förbi loppisen för att köpa mer kantband och då hittade jag såklart lite tyg också... Men vad ska man annars hitta på en sådan här regnig dag? : )

En orange skjorta

Nu har jag sytt en orange skjorta också. Jag har ju så mycket tyg så det är bara att producera för att det är kul : ) Jag har ju just nu ganska mycket tid så jag får passa på. Jag syr och Alma sitter och läser någon av sina 100 böcker. Riktigt trevligt faktiskt!

Jag la upp den på tradera också.
http://www.tradera.com/Skjorta-tunika-stl-62-i-harlig-orange-farg-auktion_301712_114123247

Traderaförsäljning startar

Jag har lagt in fyra annonser på tradera i dag. Jag kunde inte hålla mig. Men jag kanske syr på lapparna i efterhand om de hinner komma.
Jag lägger upp länkar till aktionerna om någon är intresserad av att titta på dem.
http://www.tradera.com/Blommig-retro-forkladesklanning-stl-62-auktion_302966_114047545
http://www.tradera.com/Orange-forkladesklanning-med-retro-monster-stl-62-auktion_302966_114048682
http://www.tradera.com/Skjorta-tunika-stl-68-i-harligt-gron-farg-auktion_302751_114056640
http://www.tradera.com/Skjorta-tunika-stl-68-med-hjartan-och-fina-bla-kantband-auktion_302751_114057730

Namnlappar

Nu har jag beställt namnlappar som jag ska sy på alla plagg som jag syr. Det blev en lapp där det står knuffodragen på med svart bakgrund och med off white - text. De skulle levereras om ca 10 dagar. Det blir spännande att se dem och ha något att fästa på varje plagg.

En skjorta till!

Jag har nu sytt en till skjorta/tunika men den här gången i ett brunt hjärttyg i 100% bomull. Jag tycker att det blev fint med det blå kantbandet till för att det blev lite kontrast. Jag har sytt den här lite annorlunda än den gröna i sidsömmarna. På den gröna sydda jag stickningar och pressade i sär sidsömmarna. Den här bruna sydde jag med raksöm och sedan sicksackade jag ihop sömsmånen. Jag blev nöjd med det andra alternativet även om det är lite snyggare med stickningar men det var helt enkelt för krångligt att sy för att det skulle bli riktigt bra.
Jag får nog ta och lägga ut några skjortor och klänningar på tradera för annars så får jag en hel hög här hemma. Men det bästa är nog att beställa hem knuffodragenlappar först som jag kan sätta på innan jag levererar dem så att mitt namn syns på kläderna. (lite ego såklart får man ju vara...)

Nytt tyg

Här kommer en bild på de nya tygerna som jag köpte på Myrorna i går. Jag tyckte bäst om de blå tyget för det kändes så somrigt.
Men de får vänta en liten stund till förmån för annat tyg. Men det är alltid roligt när man hittar något.

Nytt tyg idag

Idag har vi lämnat in den slutliga rapporten för examination och det känns helbra! Därför åkte jag och köpte lite nytt tyg på Myrorna i Borås som jag ska knåpa ihop något av. Eller det får i alla fall ligga i kö men något ska jag i alla fall sy i kväll. Just nu blir det inte för nu ska jag ut och njuta av solen och att jag är ledig!
Jag ska lägga in en bild på nya tyget senare också.

Inlägg från gårdagen som jag lägger in nu pga datakrångel då.

I morgon så är det presentation för examensarbetet och sedan kan jag förhoppningsvis lägga det åt sidan ett tag. Jag hoppas inte att det blir någon komplettering och om det blir det så tror jag inte att den kommer vara särskilt stor eftersom det ändå känns såpass bra som det gör.
Jag har även varit en smula förkyld det senaste och inte orkat med att sy så mycket. Men som sagt så är jag alldeles strax klar med skolan så då ska det bli ändring på det.
Jag funderar på att köpa vaxduk och göra ett fodral till sätesryggen i bilen så att man slipper krångla med Almas skor hela tiden. Jag och Alma kanske får ta oss en tur in till stan sedan när vi har våra lediga dagar.
I morgon så är det presentation för examensarbetet och sedan kan jag förhoppningsvis lägga det åt sidan ett tag. Jag hoppas inte att det blir någon komplettering och om det blir det så tror jag inte att den kommer vara särskilt stor eftersom det ändå känns såpass bra som det gör.
Jag har även varit en smula förkyld det senaste och inte orkat med att sy så mycket. Men som sagt så är jag alldeles strax klar med skolan så då ska det bli ändring på det.
Jag funderar på att köpa vaxduk och göra ett fodral till sätesryggen i bilen så att man slipper krångla med Almas skor hela tiden. Jag och Alma kanske får ta oss en tur in till stan sedan när vi har våra lediga dagar.

Påsen

Nu är jag klar med beställningsjobbet på påsen så nu förväntar jag mig många kanelbullar i betalning för den! Jag har ju till och med färgmatchat tyg, tråd och snöre...

RSS 2.0