Ofärdig filt.

Nu kunde jag äntligen lägga in bilden : )   Nu är det bara fyllning och baksida som ska sys på. Men först måste jag köpa lämpliga material.
Nu kunde jag äntligen lägga in bilden : )   Nu är det bara fyllning och baksida som ska sys på. Men först måste jag köpa lämpliga material.

Datorkrångel så bild saknas

Nu har jag sytt ihop alla lappar så nu ska jag bara sy i vadd och baksida. Jag tog ett kort på filten igår men min lilla dator krånglar så mycket med internet så att man inte ens hinner ladda upp bilden innan den loggar ut sig från internet av sig själv. Den är konstig för i vissa perioder så fungerar det jättebra med internet och andra perioder är den helt kass.
Nu måste jag fortsätta skriva på mitt examensarbete så att det blir klart någon gång...

Lappfilt, en bit på väg

Nu är jag nästan klar med lappfilten. Jag behöver tyvärr bara sprätta lite men sedan kommer det att bli jättefint. Jag funderar bara på vad jag ska ha mellan lapparna och den plastade frottén jag tänkte köpa. Någon form av mjuk stoppning blir det i alla fall. Anledningen till att jag väljer plastad frotté är att det kommer göra så att filten ligger still på golvet och inte halka runt så mycket.
Bilder kommer att komma senare i kväll.

Just nu sitter jag i alla fall inte och syr ens nästan. Bara dataarbete till rapporten. Det går ganska bra och åtminstone framåt så jag får väl vara nöjd.

Segt med sy och beställning

Det går lite segt med syendet just nu. Det enda som är gjort under dagen är att dela upp alla lappar i högar om elva så att det är lätt att veta vilka som ska sys ihop senare. Men det är endast pga tidsbrist.
Nu är det bara två veckor kvar av skolan så sedan kommer jag att ha helmycket tid vilket kommer bli riktigt skönt. Jag får väl helt enkelt flytta upp Almas pysselgrejer till mitt syrum så att vi kan pyssla ihop.
Jag har nu fått ett beställningsjobb från en vän.. Det låter helt klart finare än vad det är. För ett par kafékanelbullar ska jag sy en påse a´la gympa i fult tyg som ska innehålla ett spritkök under en resa. Allt för lite bullar.. (hoppas många)

121 lappar senare...


Kanske en lappfilt...?

Nu ska jag alldeles strax ge mig in på ett nytt projekt. Jag blir så rastlös när jag inte gör något. Jag funderar på om det nya projektet ska bli en lappfilt man kan ha på golvet till bebis. Jag har väldigt mycket små bitar som inte duger till något annat än att bli en liten lapp så för att hålla mig sysselsatt och för att undvika att tyget förfars så får det nog bli en sådan. Jag sätter i gång genast med tillklippningsfasen så får vi se hur det ser ut i slutändan.

Klänning storlek 62 med häftigt mönster och stark färg

Den här känningen är baserad på samma mönster som den bruna klänningen med blommor men jag gjorde om bakstycket så att den fick en annan knäppning som passar bättre för ett tyg med mönster på.
Tyget köpte jag för ett par år sedan på Borås Wäferis lagerutförsäljning.

Tygfynd på loppisen

Här kommer en bild på de tyger som jag fick fatt i idag på loppisen på Åhaga i Borås. Jag köpte väl i princip det som fanns när det gällde tyg. Det var väldigt få som hade tyg och jag trodde faktiskt att det skulle vara fler eftersom det var så många som hade bord.
Jag har ingen plan för det än men något blir det säkert. Det är i alla fall roligt att utöka sitt förråd lite...
Jag köpte även en babyoverall för 20 kronor och en sådan där gul simdyna av plast till Alma för 10 kronor. Hoppas bara att det blir varmt snart så att hon får användning av den.

Gradering som ser ut som en fästing

I dag har jag inte sytt något alls utan suttit i skolan hela dag med graderingsarbete av hundtäckena vi håller på att ta fram för examensarbetet. Det är riktigt roligt att greja med programmet när man fattar hur man ska göra. Det är bara att det är väldigt lurigt att gradera ett plagg för ett djur som ser så olika ut i olika storlekarr. Nu är inte graderingen klar men den största storleken har just nu mest formen av en fästing...
Vi var på verktygsboden idag för att inhandla en pelarborrmaskin men jag följde mest med för att inhandla askar till mina knappar osv men jag får nog köpa några till för jag hade visst lite fler knappar än jag trodde...
I morgon blir det loppis på Åhaga och jag hoppas att någon säljer något fint tyg eller mönster eller liknande. Det är ju inte det att jag har lite mönster utan det är liksom bara roligt att ha ännu fler. Speciellt STIL-mönster från 60-70-talet för de har så fina barn tecknade på framsidan. Jag återkommer nog med ett par foton på dem jag har någon gång.

Metric pattern cutting for children´s wear and babywear av Winifred Aldrich

Det här är boken som jag nämnde i ett annat inlägg. Den är perfekt om man gillar att sy barnkläder. Det finns måttlistor och bra beskrivningar hur man gör ett bra grundmönster samt många olika modeller. Det finns även beskrivningar om hur man graderar sitt mönster till fler storlekar. Jag har använt den jättemycket och den känns som ett riktigt bra köp. Jag köpte min på studentbokhandeln i Borås men den finns även på t.ex. adlibris för 265 kronor. I samma serie finns även böcker för dam och herrkläder.

Resultatet av det gröna tyget

Här kommer bilder på skjortan jag sydde idag av det gröna tyget. Det var det enklaste mönstret man kan tänka sig då det endast bestod av en mönsterdel. Men det var lite krångligt att bandkanta ärmsluten eftersom de är så små samt att sy stickningarna efter sidorna som övergår till ärmar. Även där var det väldigt trångt. Jag använde mig av ett STIL-mönster som jag fyndade på en loppis förra veckan. Det finns fler väldigt fina modeller på det mönsterarket så jag får se vad det blir nästa gång.
Nu över till en annan sak och det är att jag tvingas gå upp så tidigt som sju i morgon för att hinna till skolan. Det är endast pga att allt som jag ritat i lectra modaris mönsterkonstruktionsprogram var som bortblåst fast att jag hade tryckt på save flera gånger... Riktigt typiskt. Men det går förhoppningsvis i alla fall snabbare att rita i allting än gång till än vad det gjorde första gången.

Brun retro förklädesklänning och lite smått och gott

Den här förklädesklänningen blev jag färdig med idag. Tyget hittade jag på myrorna för länge sedan och jag tycker om det jättemycket. Jag har ett förkläde och en påse i samma tyg samt en liten snutt kvar som jag inte riktigt vet ännu vad jag ska göra med.
Mönstret som jag har använt mig av är ett modifierat STIL-mönster. Klänningen har fyra knappar bak och vit kantslå. Storleken är 62 cl.
Jag lägger även upp bilder på bakstycket och hur den ser ut på insidan när jag har använt täcksömsfunktionen på min symaskin. Det blev väldigt bra med täcksömmen för det gör att det inte finns några skarpa kanter på insidan av plagget som bebisen skulle kunna tycka var obehagliga.

Här kommer två stycken bilder på en klänning som jag sydde till min dotter Alma för ett par veckor sedan.
Mönstret gjorde jag själv med hjälp av boken "Metric pattern cutting for children´s wear and babywear" som är författad av Winifred Aldrich.
Jag blev inte riktigt nöjd med mönstret för klänningen hade tendens att struta sig något framåt så nästa gång jag använder det ska jag ta in det lite i mitten av framstycket. I övrigt satt den bra. Det är storlek 98.
Tyget köpte jag begagnat på loppis och det har varit en gammal duk. Knappar och kantslå är även de "begagnade".
Nu en sista bild på ett tyg som jag precis ska sätta saxen i och förvandla till en skjorta i storlek 6 månader...

Velourbyxor storlek 56 eget mönster

Det här är två par velourbyxor som jag har sytt för ett tag sen. De är sydda med min förra overlockmaskin "Huskylock 901". Storleken är ca 56. Mönstret har jag ritat själv. De är tänkta att användas av den kommande bebisen.

Syblogg

Nu har jag skaffat mig en blogg också. Det kommer främst att vara en blogg för mina alster och det som hör där till. Jag syr ganska mycket i perioder och det blir främst barnkläder och saker till hemmet så som gardiner.
Namnet Knuffodragen kommer av att jag när jag var liten spelade ett kortspel som hette "Fem fyrfota". Det var ett kortspel där det gällde att samla olika familjer och den som hade flest när spelet var slut vann. En av dessa familjer var just Fem fyrfota där Knuffodragen ingick. Det var bara det att ingen av oss som spelade kände till denne figur och därför har det namnet satt sig på minnet. Andra i familjen fyrfota var de mer kända Nicke Nyfiken, Babar och Pelle Kanin.

RSS 2.0