Loppis på Rotundan i Hindås

Loppisbesöket på Rotundan i Hondås resulterade i en rad tyger. Det blev mycket rutigt och randigt och inte 70-talsmönstrat som jag är mest intresserad av för det fanns det helt enkelt inte till salu. Men de tygerna jag fick fatt i kommer att vara ett perfekt komplement till de mönstrade tygerna jag redan har så jag är nöjd ändå. Jag fick dessutom fatt i tre stycken bäddsätt som är sytt på 70-talet och jättesöta. Samma person sålde även "äkta" retro förklädesklänningar men de köpte jag inte trots att jag var sugen. Men hade jag vetat att bebis i magen var tjej så hade jag slagit till direkt men nu kan det ju lika gärna vara en kille så då kändes det lite onödigt. Dessutom så har jag ju en hel del klänningar hemma på lager redan.
Jag köpte även sex meter tyg för 40 :- som kommer från IKEA. Det var två längder på tre meter vardera och perfekt till gardiner till Almas sovrum och lekrum. Jag sydde klart dem i dag och har även fixat gardiner till två andra rum. Därmed så har alla rummen fått gardiner efter tre år utan...

Babybrallor och en Alma framför kameran

I går kväll så kom jag på att jag hade en bit mudd över som jag ville använda till något. Jag tyckte att den passade väldigt bra ihop med ett tyg som jag köpte för ett tag sedan. Det är ett vävt lite tunnare tyg så jag kom fram till att de skulle passa bra till ett par brallor. Tyvärr så fick jag sprätta upp midjemudden en gång för att jag trodde att jag hade kommit på en lysande idé om hur jag skulle sätta fast den men det visade sig att den inte var så lysande som jag hade trott. Andra gången blev det mycket bättre och snyggare. Jag tycker att det är svårt att veta hur lång mudd man ska ha för att den ska bli lagom i midjan. Man vill ju inte ha för vida byxor så att bebisen tappar dem. Jag tar gärna mot tips om hur man ska tänka. Skriv i så fall en kommentar under inlägget.
Så här blev resultatet: 
Alma gick med på att fotas lite idag. Hon har på sig en klänning som mäter storlek 98 cl. Tyvärr så har det varit väldigt dåligt väder i dag så jag fotade lite inne med en inte alltför smickrande bakgrund. Med otålig Alma är det svårt att få till några riktigt bra foton. Men jag tycker att hon var riktigt fin i klänningen.

Nu kommer bilderna på småklänningarna!

De har ju varit färdiga ett tag men nu är fotona även inne på bloggen. Varken dator eller modem är de snabbaste så man får ägna en stund åt att ladda in allt. Det tar lite tid speciellt när man vill lägga in många bilder samtidigt.
Som vanligt bilder på både fram och baksida. Klänningarna mäter storlek 56 cl.
Jag lägger till några bilder i efterhand på två stycken klänningar i samma storlek som ovastående.

Hängslebyxorna uppdatering

I går kväll blev de färdiga och idag blev de fotade. Jag blev helnöjd med resultatet och tyckte att de blev coola. De är i storlek 56 och jag hoppas att bebis kommer att trivas i dem. Det var lätt att sy byxorna eftersom de är sydda med endast två sömmar plus att jag fållade upp byxbenen och satte resår i dem. Röda kantband blev det också och en liten ficka som bebis kan lägga sina bra att ha prylar i : )

Hängslebyxor

Jag har ägnat kvällen åt ett par hängslebyxor. Resultatet verkar bli mycket bra men jag ska fålla upp byxbenen och sätta i resår där samt sy på en ficka på magen. Jag blev färdig med den sista lilla klänningen idag också så i morgon ska jag sy fast en rad med knuffodragenlappar och sedan tänkte jag lägga ut bilder på dem i bloggen.

Silkeskycklingarna

Nu kommer bilder på våra supersöta silkeskycklingar = ) De börjar bli mer och mer tama nu också och de är riktiga små matvrak. I går var de ute för första gången i sina liv och fick därmed både gosa i jorden och äta mask. Nu är de ungefär sju veckor gamla och man börjar kunna se en antydan till lustig frisyr.

Miniklänningar och silkeskycklingar

Jag har nu ägnat en stund med att dyka ner i min stuvlåda. Jag har för ett par dagar sedan fixat ett mönster som mäter storlek 50-56 och det är verkligen inte stort. Det gör att jag kan använda upp en massa småbitar som jag tidigare knappt har vetat vad jag skulle använda dem till. Just nu ligger fyra klänningar klippta och färdiga för att sys men jag kommer att göra ett par till tror jag. Det är lika bra att jag använder upp tyg som jag har haft ett tag innan jag börjar på nytt.
Jag har fått tyg från mamma i dag som hon hade hittat på en loppis. Ja har inte bestämt va det ska bli ännu men något blir det alltid. Tack så mycket : )

En annan rolig sak som har hänt är att vi igår köpte fem stycken små silkeskycklingar. Vi köpte dem av en kvinna som bor i Rångedala så det var ganska nära. Vi har letat ett tag efter hönor men gav upp eftersom i princip alla bara sålde tuppar. Men så hittade vi den här rasen som vi fastnade för. Jag kommer ta kort på de små söta kycklingarna i morgon så får ni se hur de ser ut.
De har fått ett jättefint litet hus som Felix har byggt. Just nu går de bara inne när de är så små men vi har köpt nät och ska åka till Rävlanda på torsdag och köpa stolpar så att de även får en fin rastgård att vistas i. När de blir större ska de även få spatsera runt på gården och picka efter mask.
Vår katt Ludenben är väldigt intresserad av kycklingarna men hon ska minsann inte få minsta lilla chans att smaska på någon. Det räcker med alla möss hon fångar.

Tävling Retro Elephant

Retro Elephant har en tävling där man kan vinna en sådan här:


Klänning med ärmar stl 86 cl

Det här är gårdagens verk. Det är den första klänningen som jag har sytt med "lösa" ärmar. Jag fick sprätta bort den första ärmen som jag sydde på en gång men sedan fick jag kläm på hur den skulle sitta för att det skulle bli snyggt. Jag sydde först på ärmkullen utan att jag hade sytt igen sidsömmarna och sedan tog jag sidsömmen och ärmen i ett svep. Det var lite klurigt med overlocken när jag skulle svänga för man vill ju inte skära på fel ställe men det löste jag genom att koppla bort kniven helt enkelt. Eftersom jag hade klippt kanten jämnt och fint så var det ändå inget som behövdes skäras av. Klänningen är sydd i storlek 86 cl och mönstret kommer från:
.
Här kommer en detaljerad bild av tyget. Det är en stuvbit som jag hittade på en loppis i Borås. Tyget är 100% bomull och mjukt och skönt att ta i. Ett perfekt sommartyg.
Klänningen fram och bak. Fotad på vår balkong med den fina träpanelen i bakgrunden från 70-talet...

Randigt, fågligt, blommigt m.m.

Idag har jag blivit färdig med en randig långärmad klänning i storlek 68. Jag gillade tyget och det blev extra fint med en ficka på magen. Jag har en del likadant tyg i rött också som jag tror kommer att användas till en liknande eller likadan modell för att jag tyckte att tyget passade så bra.
Kvalitén på tygerna som kommer från Eric Ewers AB tygprover är verkligen jättebra om man jämför med mycket annat. Tjock bomullskvalité med fina färger. Men om jag ska fortsätta sy så får jag se mig om efter lite mer snedslå. Jag ska antagligen ta och fixa det efter en fika med goda vänner under morgondagen.
Den här klänningen med fågeltyget blev jag ytterst nöjd med sömnaden. Tyget är riktigt tufft också. Grundfärgen är lite gulaktig så den är inte helt vit.
Klänningen nedan blev också väldigt fin och bra på alla sätt förutom att jag upptäckte alldeles för sent att det var två små, små hål på framsidan av axlarna. Ett på varje sida. Jag blev lite sur ett tag över att jag hade missat det men det var inte så mycket att göra åt. Den får bli andrasortering ; ) Den är och fågelklänningen är för övrigt storlek 74.

Nytt modem

Nu har jag skaffat mig ett nytt modem så jag hoppas att det funkar bättre än det förra. Det bästa av allt är att jag klarade av att installera det utan krångel. Sånt gillar jag.

Klänning med skärning

Idag har det verkligen varit megavarmt. Därför har jag trots det fina vädret knåpat ihop en ny klänning. På den här valde jag att lägga en skärning fram eftersom jag dels tyckte att det blev fint och dels inte hade så mycket tyg av det här mönstret så att det skulle räcka till ett helt fram och bakstycke trots den lilla storleken 62. Snart ska jag i alla fall sy något större ; )
Det syns inte så tydligt på bilden men jag har sytt en stickning med blå tråd där skärningen sitter.

Plagg av ett av de nya tygen

Jag sydde idag den här förklädesklänningen i storlek 62 av ett av tygen som jag köpte i går medan Alma var och roade sig på djurparken. Jag gillade verkligen det speciella mönstret på tyget ihop med de blå kantbanden. Nu finns det bara lite kvar av tyget som får bli någon liten ficka eller så på ett annat plagg. Det är dags att jag börjar experimentera med lite sånt också.
Här nedan är Almas nya sommarklänning som är sydd av samma tyg som barnvagnsbäddsetet. Tyget är supermjukt och följsamt. Storleken är 98 cl. Mönstret har jag ritat själv.

Tävling hos Älskade Hjärtegryn

Jag är med i en tävling hos Älskade Hjärtegryn där man kan vinna ett linne. Tryck på länken så kan du också vara med och tävla.

Tygerna som jag fick fatt på igår


Fräcka annorlunda tyger

Idag blev jag glad för jag hittade riktigt fräcka tyger. Det var tyger som kom från prover av leverantör som säkert var från 50-60-talet någonting. De var märkta med Eric Ewers AB. Jag försökte googla fram det men fick inget riktigt bra svar på vad det var för företag. Det var tydligen en gammal dam som hade varit inne med tygproverna. Nu har jag tvättat allla tyger och väntar bara på att de ska torka så att jag kan stryka. Då ska jag fota dem och visa dem i bloggen.
Jag har även sytt upp en sommarklänning som är likadan som den som Alma har på bilderna och en med samma modell fast i det gröna tyget som jag har använt till bäddsetet för barnvagnen. Om det är någon som är intresserad så är de till salu.
Alma som är min loppis och tygaffärskompis var även med idag för Felix grejar med sitt byggprojekt. Vi fixade med lakan och plastad frotté till barnvagnen. Hon verkar inte vara överdrivet road av att följa med mig men ofta säljer de ju leksaker på loppis också så då brukar hon passa på att leka en stund.

Diverse nya klänningar

Idag har jag fotat det som jag har sytt senast. Fjärilsklänningarna med lång ärm är samma modell som jag har sytt tidigare och även lagt upp här i bloggen men de är något längre. De har storleken 68 cl. Fjärilsklänningen utan ärm är i storlek 62 cl och så även den röda klänningen. Fjärilsklänningen blev söt med den stora fjärilen mitt fram. Det ger en bättre effekt av det tyget. Tyget är mörkbrunt men det ser nästan svart ut på bilderna.
Jag blev väldigt nöjd med den röda för jag sydde den på ett lite annorlunda sätt mot jag har gjort tidigare och det blev väldigt snyggt. Det tyget köpte jag för ett par dagar sedan på en loppis och det har varit en duk tidigare. Fjärilstyget är nyköpt av mig men för ca tre år sedan. Snedslån har jag köpt på loppis och på outlet.

Vunnen aktion

Jag har precis vunnit det här fina påslakanet på trader.com.
Det får bli något fint av det. Kanske en klänning eller påslakanset till bebisen.

Brallor av plast

Jag hittade ett fyndställe när det gällde snedslå idag. Två kronor för tre meter var priset. Inte dyrt alls. Men jag ska ringa en grossist i morgon och höra vad de tar bara för att det är intressant att veta.
Jag och Alma vandrade runt på lite loppisar idag och hittade en del tyg. Vi var bland annat på en utförsäljning i Frufällan och där sålde de överblivna tyger från 70-talet. Tyvärr var det inget som tilltalade mig för alla tyger var syntetiska i någon slags polyester. Det skulle vara samma sak att sätta på sig en plastpåse som att kliva i ett par brallor med ett sådant material. Men på den tiden kanske det var hett och inne så att man inte tänkte på att det var ett så knasigt material...

Sommarklänning

Den här klänningen sydde jag klart till Alma idag. En somrig, luftig klänning i tunt bomullstyg som kommer från ett påslakan. Den är i storlek 98 och passade Alma perfekt. Nästa gång jag syr en sådan ska jag dock sätta axelbanden något närmare mitten eftersom de hade en tendens att halka av axeln nu. Men jag jämförde med en klänning från H&M som Alma redan har med tunna axelband och tog samma avstånd men tydligen stämde det inte till 100% överens med hur det skulle vara på den här klänningen.
Den har smock upptill och sömmen är placerad mitt bak. Det är första gången jag syr smock men min maskin var helt på det klara med hur man gjorde utan en massa krångel så det kändes nästan för lätt och fint blev det. Det är roligt att pröva lite nya saker och framför allt när man får det att funka så pass bra direkt.
Den fick mycket beröm på släktkalaset vilket var roligt och det utan att jag själv sagt att jag har sytt den.

Ny bloggdesign

Nu har jag lyckats ändra lite i bloggen. Lägga till "om migruta" direkt på första sidan osv. Det tar sådan tid eftersom jag är helt och hållet nybörjare på html-kodning men det är alltid roligt att lära sig något nytt! Jag har kopierat av stilmallen och skrivit en förklaring till vad som hände om jag ändrar på ett visst ställe osv för att det ska finnas en chans att jag kommer i håg hur man ska göra nästa gång och vad som betyder vad.

Snart ska vi på släktkalas och då ska Alma få ha på sig sin nya sommarklänning som jag har sytt till henne. Då tar jag med kameran så får ni se hur den ser ut på.

Sadel till salu

Jag tänkte sälja min dressyrsadel som är av märket Wintec 16 ½" med ett rött och ett blått järn. Mycket fint skick. Jag säljer den endast för att min ponny ska vara utlånad i minst 1,5 år och att jag inte behöver den då.
Jag vill ha 3000:- för den. Hör gärna av er till mig om ni är intresserade eller vet någon som är det.

Lappfilten är färdig

Nu är lappfilten färdig som kan ligga på golvet om bebisen ska ligga där och greja eller så. Som baksida har jag ett tunt täcke som jag har klippt av en lagom stor bit från och så har jag vändsytt det. Samma täcke sydde jag även innertäcket till barnvagnen av. Jag har ganska mycket kvar av täcket för det var ett dubbeltäcke. Jag köpte det för 75 kronor på Myrorna i Borås. Mycket billigare än att köpa vadd + att man då måste ha ett yttertyg runt vadden.
Det blev ganska fluffigt.
Kanterna är inte perfekta men det döljs av det fluffiga så det är inget man tänker på om man inte synar det noga på nära håll.

Fyra nya mönster till samlingen

Jag vann fyra fina mönster på tradera. Framför allt det mönstret med kappan där flickan sitter ner i storlek 105. En sådan ska Alma få!
Hör gärna av er om ni har mönster ni vill bli av med eller vet någon annan som har det.
Allt tyg är även av intresse.

Fjärilstunikor och vagnbäddset

Jag har precis sytt två stycken fjärilstunikor och jag tyckte verkligen att de blev bra. De är i storlek 68. Jag gjorde om det mönstret som jag använde till de tunikorna jag har sytt tidigare. Jag har även gjort ett mönster där jag bara har förlängt mönstret så att det blev en klänning i stället fast jag har inte sytt någon sådan ännu men det blir nog en till i fjärilstyget för jag har ganska mycket kvar.
Så här blev de!
Jag blev även färdig med örngottet till vagnkudden och nu har jag till och med bäddat i vagnen. Tvättat innertyget i liften och allt : )

Ny bok som kom med posten idag

Idag kom min nya bok som jag hade beställt från http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=8764103331 211 kronor kostade den. Den heter "Børnetøj du selv kan sy 0-4 år" och har en massa retromönster. Jättefin bok som jag kan rekommendera. Nackdelen är att den är på danska men det får man väl stå ut med ; )

 


RSS 2.0